Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Μας (ξάνα) σώζουν

Είναι το βράδυ της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2011. Εδώ και 3 μέρες παρακολουθώ όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της χώρας σε ζωντανή μετάδοση μια υπερπαραγωγή με δάκρυα και αίμα (ως προς το σπέρμα ακόμα επιφυλάσσομαι). Ένα καθηλωτικό θρίλερ με ανατροπές, αγωνία, απροσδιόριστο (;) τέλος!

Και σήμερα το βράδυ η αγωνία χτύπησε κόκκινο. Θέατρο του δράματος το μέγαρο Μαξίμου όπου οι ηρωικοί μας ηγέτες, συνεργάτες στην εθνοσωτήριο κυβέρνηση, έδωσαν σκληρή μάχη για να μας υπερασπιστούν από τους ιμπεριαλιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και των Τραπεζών (mr.Dalaras). Η μάχη δεν τελείωσε. Δεν υπαναχωρούν οι ηγέτες μας. Αρνούνται το ζυγό και αποχωρούν για να συσκεφθούν με τους επιτελείς τους για το πως θα κάνουν κιμά τους εχθρούς τους. Η μεγάλη κλιμάκωση πριν την αυριανή λύση της πλοκής.

Δεν μπορώ να πω. Φαίνεται να πουλάει το έργο. Είναι μάλιστα τόσο επιτυχημένο που το παίζουν όλες οι τηλεοράσεις ταυτόχρονα. Επιτρέψτε μου όμως να πω , παρόλο που δεν είμαι και ο Δανίκας, ότι κάπου μπάζει το σενάριο. Σαν να μη στέκει ρε παιδί μου. Άσε που νιώθω ότι το χω ξαναδεί το έργο.

Μπορώ να φανταστώ ήδη το αυριανό εξώφυλλο των ΝΕΩΝ: "Σκληρή διαπραγμάτευση από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς".

Μας περνάνε τελικά για τόσο ηλίθιους; Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν ήδη ψηφίσει και εφαρμόσει ένα μνημόνιο και ένα μεσοπρόθεσμο, που μας έχουν σαπίσει επανηλλημέννα στο ξύλο, που έχουν φτιάξει από κοινού μια κυβέρνηση με ένα τραπεζίτη πρωθυπουργό κάνοντας την αντιπροσωπευτική δημοκρατία να μοιάζει με ανέκδοτο έχουν σκοπό να υπερασπίσουν τα συμφέροντα μας;

Επιτρέψτε μου μια εκτίμηση, αν και δεν είμαι ο Δανίκας: Θα μπορούσα να πιστέψω ότι πράγματι σκεπτόμενοι τη λαϊκή δυσαρέσκεια οι πολιτικοί αρχηγοί διαπραγματεύονται με τη Τρόικα αλλά αλήθεια όπως το βλέπω τώρα μου φαίνεται καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση της όλης κατάστασης με διττό σκοπό.

Πρώτον μετατοπίζουν το κέντρο του ενδιαφέροντος στο δικό τους πεδίο (διαπραγμάτευση μεταξύ εξουσιών) όπου δεν υπάρχει άμεση συμμετοχή του κοινωνικού στοιχείου (ημών δηλαδή). Προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα σοκ με την αβεβαιότητα και τις συνεχείς απειλές για (και επίσημη) χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ, μη πληρωμή μισθών-συντάξεων και λοιπά τρομακτικά ώστε στο τέλος να νιώθουμε ανακούφιση που "τα βρήκανε" και θα μειώσουν τους μισθούς, θα μας απολύσουν, θα μας φορολήσουν περισσότερο και θα δώσουν τζάμπα λεφτά στις τράπεζες.

Δεύτερον προσπαθούν να παρουσιάσουν τους ευατούς τους ως υπερασπιστές μας. Αύριο η Τρόικα λογικά θα υποχωρήσει στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού όπως ήδη έχει προαναγγέλλει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τόμσεν στη Καθημερινή και οι πολιτικοί αρχηγοί μαζί με το πρωθυπουργό θα υμνούνται στις εφημερίδες ότι υπερασπίστηκαν τα εθνικά συμφέροντα και τους "έκαναν τη μούρη κρέας". Παράλληλα όμως θα περάσει η χρηματοδότηση των τραπεζών με ελληνικά (αν και δανεισμένα) χρήματα χωρίς μετοχές για ανταλλαγή! Κανονικό χάρισμα μετρητών δηλαδή! Μη τυχόν και θίξουμε τους τραπεζίτες!

2 χρόνια έχουν περάσει. Έχω πραγματικά βαρεθεί κάθε φορά να λένε ότι μας σώζουν ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι το μόνο που σώζουν είναι οι τράπεζες τους. Ξέρουμε καλά ότι τα χρήματα που δίνουν στο κράτος δεν πάνε στις τσέπες μας αλλά στις τράπεζες (όπως και τα χρήματα που μας παίρνουν). Ξέρουμε επίσης πως αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο θα βρεθούμε το 2020 (που θα τελειώσει η λυτότητα= "σώσιμο" ) με το χρέος στο ήδη μη βιώσιμο επίπεδο του 2009 (όταν ξεκίνησε το "σώσιμο"). Πρέπει επίσης να έχουμε καταλάβει τώρα πια ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι το κέρδος τους και πως θα το αυξήσουν και γι' αυτό διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τη δημοσιονομική προσαρμογή πόσο μάλλον με την ανάπτυξη. Εντείνουν την εκμετάλλευση σε όλα τα πεδία είτε μειώνοντας τους μισθούς είτε εντάσσοντας κομμάτια της οικονομικής δραστηριότητας που ήταν δημόσια στην αλυσίδα κερδοφορίας των εταιριών.

Τα συμφέροντα ημών και των κυβερνώντων μου φαίνονται ασυμβίβαστα.
Έχουμε μάχη και δεν ξέρω για σας αλλά εμένα δεν μ' αρέσει να χάνω...

...ειδικά όταν αφορά τη ζωή τη δική μου και των γύρω μου.


UPDATE 1:
Ήδη βγήκε ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού για μερική συμφωνία. Προοικονομία για το αυριανό τέλος τους show. Τα ξαναλέμε στην επόμενη προσπάθεια σωτηρίας με νέα συνταρακτικά επεισόδια.

UPDATE 2 : Ο ΓΑΠ σε επιστολή του λέει ότι ο Παπαδήμος πρέπει να μείνει μέχρι το 2013 και το ρεπορτάζ λέει ότι το θέμα με το 13ο , 14ο
μισθό το έχουν λήξει από προχθές και άδικα ο Σαμαράς έκανε πριν λίγο ηρωικές δηλώσεις... Βραβεία κωλοτούμπας σήμερα με Καρατζαφύρερ και Παπανδρέου να δηλώνουν ακραιφνείς αντιμνημονιακοί...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου