Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Οι μπάτσοι έρχονται για σένα

Συνέχεια και παντού βλέπω μπάτσους. Όχι αστυνομικούς από Α.Τ., της γειτονίας που λέμε. Μπάτσους. ΜΑΤ, ΥΜΕΤ ,ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες. Και αυξάνονται ενώ όλοι οι άλλοι κρατικοί υπάλληλοι μειώνονται. Για αυτούς λεφτά βρίσκονται.

Αμέτρητους μπάτσους. Έξω από τη σχολή μου κάθε μέρα. Ξύλο και σκούπες στη Πατησίων. Αμέτρητες συλλήψεις μεταναστών. Σε συναυλία διαμαρτυρίας (4/4) στη κλεισμένη Νομική στο 1 μέτρο τα ΜΑΤ. Περικυκλωμένοι. 9 προσαγωγές φοιτητών. Στη πλ. Συντάγματος σήμερα (5/4) και χθες (4/4) στις διαδηλώσεις. Ξύλο, προσαγωγές, συλλήψεις, τραυματίες.Τη προηγούμενη Παρασκευή (30/3) στα Εξάρχεια σκούπα από 30 ΔΕΛΤΑδες, 5 προσαγωγές.

Κι όμως μην μπερδεύεσαι από τα γεγονότα. Όλοι αυτοί οι μπάτσοι δεν έχουν έρθει ούτε για μένα, ούτε για τους μετανάστες, ούτε για τους φοιτητές, ούτε για τους "αγανακτισμένους" του Συντάγματος ούτε για τους εξαρχειώτες.

Έχουν έρθει για σένα. Εσένα που κάθεσαι σπίτι και ανέχεσαι όλη αυτή τη σαπίλα. Εσένα που σκέφτεσαι να πας να το ρίξεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιά. Εσένα που σου λεηλατούν τη ζωή και δεν λες να αντιδράσεις και σκέφτεσαι υπομονή λίγο ακόμα, λίγο ακόμα, εγώ θα γλιτώσω. Θέλουν να φροντίσουν να μη σηκώσεις ποτέ κεφάλι. Ούτε καν να διανοηθείς να το κάνεις. Φοβισμένος.

για σένα γίνονται όλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου